Εικόνα του blog ανδρικά εσώρουχα όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Νέα εβδομάδα με νέο άρθρο.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τα ανδρικά εσώρουχα και για κάποιους κανόνες που θα ήταν καλό να γνωρίζουν αν όχι όλοι, οι περισσότεροι άνδρες.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα να μάθετε για τα ανδρικά εσώρουχα. Όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο. Δεν είναι μόνο το 4πτυχο φόρεσέ το, άλλαξέ το, πλύνετε το, επανέλαβε, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν περισσότεροι παράγοντες στην επιλογή ανδρικών εσωρούχων από ό,τι πιστεύει η πλειοψηφία των ανδρών.

Εκτός από τους βασικούς κανόνες υγιεινής που πρέπει να ακολουθεί και να τηρεί κανείς με τα ανδρικά του εσώρουχά, υπάρχουν και ορισμένα ακόμα πράγματα που κάθε άνδρας οφείλει να γνωρίζει.

Ο πρώτος «κανόνας» είναι πως καθετί παλιό, στην περίπτωση μας τα ανδρικά εσώρουχα, πρέπει να ανανεώνονται, δηλαδή να ανακυκλώνονται για όχι να πετάγονται στους κάδους. Τα παλιά εσώρουχα δεν είναι κατάλληλα προς χρήση και στην περίπτωσή τους δεν θα πρέπει να υπάρχουν συναισθηματισμοί.

Ο έλεγχος για το αν τα ανδρικά σας εσώρουχα έχουν φθαρεί θα πρέπει να γίνεται αρκετά συχνά. Μόλις ανακαλύψετε πως κάποιο από τα εσώρουχα σας πάλιωσε, τότε μη διστάσετε να το ανακυκλώσετε. Τόσο απλά. Ο έλεγχος αυτός θα πρέπει να συνοδεύεται με την αγορά νέων ανδρικών εσωρούχων. Για την ακρίβεια, κάθε φορά που ανακυκλώνονται κάποια εσώρουχα, θα πρέπει να αντικαθίστανται με καινούρια. Καλό είναι να βάλετε ένα πρόγραμμα, βλέποντας σε γενικές γραμμές κάθε πότε φθείρονται τα εσώρουχά σας, ώστε να ανανεώνετε το συρτάρι με τα ανδρικά σας εσώρουχα την κατάλληλη στιγμή.

Μην περιορίζεστε σε ένα μόνο είδος ανδρικών εσωρούχων. Για παράδειγμα, δεν είναι καλό να έχετε μόνο στα μπόξερ ή μόνο στα σλιπ, είναι καλό να διαθέτετε και από τα δύο είδη. Πειραματιστείτε με χρώματα, κοψίματα και υφές. Διαλέξτε αυτά που σας αρέσουν και σας κάνουν να νιώθετε πιο άνετοι. 

Μποξεράκι ή Σλιπάκι; Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Η ατελείωτη κόντρα ανάμεσα στα μποξεράκια και στα σλιπάκια είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα στον ανδρικό κόσμο των εσωρούχων.

Αν εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες για την επιλογή σας, μια καλή μέθοδος θα ήταν να αξιολογήσετε το πλαίσιο και τον τρόπο με τον οποίο περνάτε τις μέρες σας. Για παράδειγμα αν είστε πολύ σπορ άτομο ίσως πρέπει να προτιμάτε την άνεση που παρέχεται από ένα σλιπάκι. Η τέλεια εφαρμογή και το περιορισμένο μήκος αυτού του εσώρουχου το καθιστούν απαραίτητο για κάθε άνδρα.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι στα σλιπάκια, συμπεριλαμβανομένων με ψηλή ή χαμηλή μέση. Είναι κατασκευασμένα σε μια σειρά διαφορετικών υφασμάτων, αλλά το πιο συνηθισμένο και καλό είναι το βαμβάκι, χάρη στην απαλότητα και την αντοχή των φυσικών ινών του. Είναι καλύτερο να προτιμάτε εσώρουχα από βαμβάκι λόγω των θερμομονωτικών και αντιιδρωτικών ιδιοτήτων του.

Πρακτικά, τα σλιπάκια μπορούν να φορεθούν με οποιαδήποτε καθημερινά ρούχα: σορτς, τζιν και αθλητικές φόρμες.

Τα μποξεράκια από την άλλη πλευρά, συχνά θεωρούνται πιο ελκυστικά και μοντέρνα. Είναι παρόμοια με τα σορτς μπόξερ από τα οποία παίρνουν το όνομά τους.

Σήμερα, τα πιο συνηθισμένα μοντέλα είναι τα ενδιάμεσα, σφιχτά στη μέση και το μηρό, γνωστά ως σλιπ μπόξερ. Μαζί με τα σορτς μπόξερ, είναι ιδανικά για την καθημερινή ζωή και τις δραστηριότητες, και μπορούν επίσης να φορεθούν με σορτς γυμναστικής και casual ρούχα.

Η επιλογή ανάμεσα σε αυτά τα είδη είναι κυρίως θέμα άνεσης και γούστου, καθώς άλλοι άνδρες προτιμάνε τα μποξεράκια μιας και δεν νιώθουν άνετα με το κόψιμο που έχουν τα σλιπάκια και άλλοι πάλι δεν νιώθουν άνετα με τα μποξεράκια λόγω ότι δεν υπάρχει καλό κράτημα. Ένα σημαντικό γεγονός που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι πως ένα σφιχτό σλιπάκι μπορεί να μειώσει τη γονιμότητά σας. 

Επιλογή Υφάσματος

Το επόμενο θέμα που θα πρέπει να σας ενδιαφέρει είναι το ύφασμα ή το υλικό των ανδρικών σας εσωρούχων. Όπως οι γυναίκες, έτσι και οι άνδρες θα πρέπει πρωτίστως να επιλέγετε βαμβακερά ή από bamboo και modal εσώρουχα για καθημερινή χρήση και να επιλέγετε τα συνθετικά ανδρικά εσώρουχα για πιο ειδικές περιπτώσεις.

No underwear?

Ναι, καλά διαβάσατε. Από έρευνες που έχουν γίνει το 5% έως 7% των ανδρών επιλέγουν να μην φοράνε εσώρουχα. Καθώς όπως αναφέρουν οι ίδιοι νιώθουν ελευθερία και άνεση μη φορώντας τα. Ωστόσο, κάποιοι ειδικοί συμβουλεύουν πως σ’ αυτή την περίπτωση οι άνδρες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το να μη φοράει κάποιος εσώρουχο μπορεί να τον κάνει να αισθάνεται σέξι, αλλά όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα, υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος και το κατάλληλο μέρος για κάτι τέτοιο. Αν για παράδειγμα βγείτε το βράδυ για να χορέψετε, το να μη φοράτε εσώρουχο δεν είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί καθώς θα ιδρώσετε. Παρόλα αυτά, αν επιμείνετε να μη φοράτε εσώρουχο φροντίστε αυτά που θα αποκαλυφθούν να είναι από δική σας επιλογή και όχι από κάποιο οπτικό… ατύχημα.

Εσείς ποιο στυλ επιλέγετε σε ανδρικά εσώρουχα και γιατί;