Τα πλεονεκτήματα του bamboo στις κάλτσες

Στις μέρες μας συνεχώς ακούμε για το υλικό bamboo και πως αυτό χρησιμοποιείται για διάφορες χρήσεις. Από εσώρουχα, κάλτσες, φανελάκια μέχρι και σεντόνια. Η χρήση του με την πάροδο των χρόνων έχει αυξηθεί πολύ καθώς τα οφέλη του είναι αρκετά.

Εμείς θα μιλήσουμε για τις bamboo κάλτσες, οι οποίες είναι εξαιρετικά φιλικές προς το περιβάλλον, και πως αυτές μπορούν να σε απαλλάξουν από διάφορα προβλήματα, χρόνια και μη. Γνωρίζατε ότι το μπαμπού είναι 40% πιο απορροφητικό από το καλύτερο οργανικό βαμβάκι; Καλά διαβάσατε. Αυτό σημαίνει ότι απομακρύνει την υγρασία από το δέρμα και είναι εξαιρετικά άνετο όταν είναι φορεμένο.

Οι φυσικές ιδιότητες που έχουν οι bamboo κάλτσες συμβάλλουν στο να έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Είναι υποαλλεργικές

Εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα ή είσαι επιρρεπής σε δερματικές παθήσεις, όπως έκζεμα, οι κάλτσες μπαμπού είναι υποαλλεργικές. Το λεπτό ύφασμα χαϊδεύει τα πόδια και έχει σχεδιαστεί για να μην είναι ευερέθιστο και προκαλεί κοκκινίλες και ερεθισμούς. Έτσι, εάν υποφέρεις από ερεθισμούς ή αντιδράσεις σε ορισμένα υφάσματα, οι κάλτσες από μπαμπού είναι βέβαιο ότι θα κρατήσουν τα πόδια σου υγιή.

  • Αποτρέπουν την υγρασία

Σε όλους μας έχει τύχει μετά από μία κουραστική ημέρα να βγάζουμε τις κάλτσες μας και να είναι ιδρωμένες, καθώς φοράμε παπούτσια και κάλτσες για πολλές ώρες. Τα πόδια πρέπει να παραμένουν στεγνά για να αισθάνονται αναζωογονημένα και άνετα, όπως επίσης είναι σημαντική η υγιεινή των ποδιών μας για την πρόληψη μυκητιακών λοιμώξεων. Οι κάλτσες μπαμπού έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τα πόδια μας από την υγρασία καθώς οι ίνες τους είναι εξαιρετικά απορροφητικές, διατηρώντας τα στεγνά.

  • Είναι αντιβακτηριακές και αποτρέπουν τις οσμές

Οι κάλτσες μας μυρίζουν λόγω των βακτηρίων. Η κατοχή πολλών βακτηρίων στα πόδια μπορεί να προκαλέσει κινδύνους για την υγεία. Ωστόσο, οι κάλτσες μπαμπού μειώνουν τον αριθμό των βακτηρίων που υπάρχουν, διατηρώντας τα πόδια υγιή. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι η υγρασία δεν κάθεται στην επιφάνεια της κάλτσας bamboo, όπως συμβαίνει με τα συνθετικά υφάσματα, με αποτέλεσμα ο αέρας να μην μπορεί να φτάσει στα βακτήρια που προκαλούν τις οσμές. Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες βοηθούν, επίσης, στην πρόληψη της οσμής, αφήνοντας τα πόδια να αισθάνονται αναζωογονημένα και καθαρά από οσμές.

  • Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία

Οι κάλτσες bamboo μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία των ποδιών μας. Ομοίως με το μετάξι, αλλά σε αντίθεση με τα περισσότερα υφάσματα, το μπαμπού βοηθάει να διατηρεί τα πόδια ζεστά το χειμώνα και δροσερά το καλοκαίρι. Τα πόδια μας πρέπει να μπορούν να αναπνέουν για να παραμείνουν υγιή, κάνοντας το bamboo το ιδανικό ύφασμα για κάλτσες.

  • Είναι καλές για το δέρμα

Λόγω των παραπάνω χαρακτηριστικών, οι bamboo κάλτσες είναι πολύ καλές για να διατηρούν το δέρμα σας σε καλή κατάσταση. Ο συνδυασμός του απίστευτα μαλακού υφάσματος, μαζί με τις υπόλοιπες ευεργετικές και φυσικές ιδιότητες, παρέχει στα πόδια ιδιαίτερη φροντίδα που τα κρατάει άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επιπλέον, οι εντυπωσιακές ιδιότητες που έχουν οι bamboo κάλτσες τις καθιστούν κατάλληλες για κάθε είδους άθλημα, κατά τη διάρκεια κάθε εποχής. 

Εσύ έχεις δοκιμάσει τις bamboo κάλτσες; Εμείς έχουμε να σου προτείνουμε κάποιες γυναικείες κάλτσες bamboo καθώς και ανδρικά σοσόνια bamboo τα οποία δεν θα θέλεις να αποχωριστείς!